banner



Slow Cooking In Dutch Oven

DutchOven Slow Cooking Kip

in het kader van simpel maar oh-zo-lekker: Slow Cooked Kip, het kost even tijd maar dan kun je daarna GENIETEN!

Voorbereiding: wrijf je kip van binnen en van buiten in met:  olie, arromat, peper en tijm

Leg de Kip op een roostertje in je DutchOven: dan 8 hete kolen onder de pan en 19 bovenop, de DutchOven wordt van binnen zo'n 200 graden.

Gedurende 1,5 uur laten staan maar wel om de 15 minuten de pan en kwart slag draaien en het deksel ook maar dan tegenovergestelde richting.
De kip is gaar als er helder vocht uit loopt als je in de kip prikt!

Eet smakelijk

Categories: Dutch Oven Recepten | Tags: 2017, bakken, Dutch oven, dutchoven, dutchovencooking, kip, koken, lekker, recept, simpel, vlees |

Bacon-Kaas-Uienbrood uit de Dutch Oven

Soms is een simpel broodje lekker eten, soms wil je net een beetje meer smaak in je brood, probeer dan dit brood eens…

ingredienten:

  • 1 cup warm water
  • ¼ cup suiker
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel zout
  • 1 ui gesnipperd in kleine blokjes
  • 30 gram geraspte kaas
  • 8 dikke plakken bacon, gebakken, drooggedept en fijngesneden
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 1 pakje instantgist
  • 3 tot 4 cups meel

Bereiding:

Meng in een grote kom water, suiker, olie,zout, ui, bacon, cayennepeper, en de eieren goed doorelkaarheen. Meng in een andere kom 1 cup meel met de gist goed doorelkaarheen en men hierna goed met de ingredienten van de natte kom.

Blijf hierna terwijl je goed mengt meel toevoegen tot je een zacht deeg hebt. Kneed dan tot je een mooie bal hebt en laat deze bal afgedekt een half uur rijzen. Sla dan het brood plat en vorm het brood zoals je het wil bakken.

Doe het brooddeeg in je Dutch-Oven en laat het opnieuw een half uur rijzen. Bak het brood gedurende ongeveer een half uur op 160-180 graden. Wacht 5 minuten nadat je de DutchOven uit het vuur hebt gehaald voor je het brood uit de DutchOven haalt.

Voor een extra mooi/lekker brood:

Besmeer de bovenkant van je brood met BoterRoomkaas:

2 eetlepels boter en 2 eetlepels roomkaas zachtjes laten smelten, goed doorroeren en dan op het warme brood smeren.

Southern BBQ Pork Brunswick Stew

Ingredienten

  • 3 plakken bacon of een bakje gerookt spek
  • 1 cip uisnippers
  • 1/2 cup paprikablokjes
  • 1/4 cup selderijschijfjes
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 3 cups kippenbouillion
  • 3 aardappels (500 gram) geschild en in blokjes gesneden
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje creamed mais
  • 2 blikje witte bonen
  • 4 cups gaar en gesnipperd varkensvlees
  • 1 cup smokey BBQsaus
  • zout en peper

bereiding:

snijd de bacon in stukjes en bak tot goudbruin
voeg de ui, paprika, selderij toe en bak gedurende ongeveer 5 minuten.
voeg nu de tomaten toe en breng alles aan de kook, en laat dit gedurende ongeveer 10 minuten sudderen.
Voeg nu de kippenbouillon en aardappels aan de pan toe sluit af met het deksel en laat ongeveer 2o minuten zachtjes koken.
Voeg de mails, de bonen het varkensvlees, de BBQ-saus toe en roer goed zodat alle smaken goed mengen.
laat zachtjes doorwarmen tot alles goed heet is, kruid naar smaak.

Eet smakelijk

Chili mac gevonden op youtube:

gevonden op Youtube:

Chili mac is a delicious and filling one pot meal. Start to finish, you can make this in about 45 minutes using bottom heat on your camp stove.It's perfect for that first night in camp, when you're feeding a crew and don't have all day to cook and clean up.


Bericht bekijken

Westmalle Stoofkip uit de DutchOven

Kip en bier is op de een of andere manier voor heel veel mensen een prima combinatie, deze versie bevalt prima!
Belgisch bier is hier echt de smaakmaker, probeer dit NIET met en pilsje, dat werkt echt NIET!

ingredienten

  • Peper en Zout
  • 12 drumtsticks of 6 kippendijen
  • (olijf) olie om in te bakken
  • 3 uien in plakjes gesneden
  • 6 teentjes knoflook (geplet of ik heel kleine stukjes gesneden)
  • 3 boterhammen
  • mosterd
  • 2 flesjes Westmallelle dubbel
  • 0,5 L kippenbouillon
  • 1 flesje kookroom (0,75 l)
  • 2 prei stronkjes schoongemaakt en in stukjes van 5 cm gesneden
  • 3 takjes rozemarijn (gedroogd kan ook!)
  • 3 takjes thijm (gedroogd kan ook)
  • 1 kilo versie krielaardappels in hapklare stukjes (gehalveerd)

Bereiding:

Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze in je Dutch Oven in een beetje olie mooi goudbruin (als ze niet in een keer in de pan passen: bak dan in porties!.
Haal alle kip uit je Dutchoven en fruit de ui en de knoflook aan tot de ui mooi glazig is maar nog niet bruin.
Blus af met het belgische bier en roer alle aanbaksels goed los! Voeg de bouillon en de room toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.

Voeg de prei, en kruiden toe, en meng alles goed: voeg nu ook de kip weer toe aan de pan.
Doe het deksel op je DutchOven en laat zachtjes pruttelen gedurende een uur. Roer af en toe goed door.
Besmeer nu de boterhammen aan beide zijden met een fikse lik mosterd en stop ze in de pan.
Voeg 30 minuten voor je gaat serveren de aardappelen toe en stoof deze mee, zo worden ze mooi gaar.
gedurende deze 30 minuten zal het brood uitelkaar vallen en de saus binden.

voeg naar smaak eventueel nog extra peper en zout toe.

Eet smakelijk.

P.S.

bij dit gerecht kun je prima Westmalle bier drinken ;p

DutchOven Rendang

Rendan is op indonesisch gestoofd rundvlees, lekker en prima te maken!
belangrijkste ingredient: Geduld! (2,5-3 uur nodig!)

Ingrediënten

  • Kilo magere runderlappen
  • 2 pakjes Boemboe rendang
  • 2 eetlepels Sambal
  • 1 Blikje Kokosmelk

Voorbereiding

Steek het vuur aan en warm je Dutch oven op. Hij mag nu goed warm worden..

Bereiding

Snijd het rundvlees in grote blokken. Deze stukken doe je in de Dutch oven. Bak de stukken in een beetje olie zodat ze rondom bruin zijn, maar doe het niet te lang.

Daa

Doe de kokosmelk in de Dutchoven en roer boemboe en sambal er goed doorheen.

Haal nu  veel kooltjes wegbrengen het mag heel langzaam aan de kook komen (20-30 minuten)  Je gebruikt nu geen deksel en kookt het vocht in, in ongeveer 2 uur tijd. Dit moet echt low-and-slow!

Als het vocht bijna is ingekookt doe je de deksel op de Dutch oven en laat je het nog twee uur zachtjes pruttelen. Af en toe roeren is aan te raden,  als het toch te droog is,  voeg je een heel klein beetje water toe…

Chicken Teriyaki

Gevonden op YouTube

In 1,5 uur te koken!

 'Dutch Oven Pulled Chicken' op YouTube

Dutch Oven Zalm met Mais

Er staan niet zo heel veel recepten met vis op deze website, toen ik deze tegenkwam toch maar even op de website blijgeplakt!

Ingredienten:

  • 1 stuk zalm van een hele zalm van ongeveer 15 cm
  • 3 cups maiskorrels (vers of uit een blikje)
  • 50 gram boter (gsmolten)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1/2 cup gesneden ui
  • 1/2 citoen in plakjes
  • Zout
  • 30-50 gram parmesaanse kaas (zelf raspen is VEEL lekkerder!)

Bereiding:

Start je Vuur zodat je straks genoeg kooltjes hebt om op 160 graden te kunnen bakken.

Doe de maiskorrels in de Dutch Oven en bedek de hele bodem
Strooi zout naar smaak in de binnenkant van de zalm
vul nu de zalm door steeds een plakje ui en een plakje citroen afwisselend neer te leggen.
Giet nu een cup water in de DO
Leg de zalm op de mais.
Doe het deksel op je DO en bak de zalm gedurende ongeveer een kwartier op 180 graden Celcius.
strooi de parmesaanse kaas over de zalm.
Bak opnieuw gedurende 15 minuten of tot de zalm vlokkerig is en niet meer transparant is.

Deze Zalm is lekker met Rijst of Noedels!

Eet smakelijk!

Slow Cooking In Dutch Oven

Source: https://www.dutchovencooking.nl/

Posted by: valdezeaut1966.blogspot.com

Related Posts

0 Response to "Slow Cooking In Dutch Oven"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel